راهنمای جامع خرید تلویزیون

۱ سال پیش ۱۳ دقیقه ۱ دیدگاه ۳۰۸ بازدید

خرید تلویزیون کار ساده‌ای است، به شرطی که با فناوری‌ها وقابلیت‌های انواع تلویزیون آشنایی داشته باشید و تفاوت بین تلویزیون‌های اولد و ال ای دی را درک کرده باشید. اما اگر هنوز هم فکر می‌کنید تلویزیون ال ای دی و تلویزیون ال سی دی با هم تفاوت دارند و هنوز هم برایتان سوال است، که چرا باید هزینه هنگفتی بابت خرید تلویزیون اولد بپردازید، حتماً این راهنمای خرید تلویزیون را که سعی کرده‌ایم کامل و جامع و قابل فهم باشد تا انتها بخوانید. البته پیچیدگی خرید فقط به ویژگی‌ها و انواع فناوری به‌کار‌رفته در ساخت تلویزیون محدود نمی‌شود. بلکه برندهای متنوعی که هر روز به تعداد آنها بیشتر می‌شود خرید را کمی سخت‌تر کرده است.

راهنمای خرید تلویزیون ؛ هر آنچه پیش از انتخاب تلویزیون باید بدانید

انتخاب نوع پنل در خرید تلویزیونتلویزیون ال سی دی LCD و ال ای دی LEDتلویزیون کیولد QLED با فناوری کوانتوم داتتلویزیون اولد OLEDرزولوشن و کیفیت تصویر تلویزیونرزولوشن 4Kرزولوشن فول اچ دی FULL HDقابلیت HDRنرخ رفرش ریتقدرت صوتی تلویزیونرابط کاربری و تلویزیون هوشمندورودی HDMIورودی‌ها و خروجی‌ها

انتخاب نوع پنل در خرید تلویزیون

پنل‌ یکی از مهم‌ترین بخش‌های تلویزیون است، چرا که تمام فرآیند تهیه و تشکیل تصویر در بخش پنل انجام می‌گیرد. در حال حاضر  سه نوع تلویزیون از نظر تکنولوژی ساخت در بازار وجود دارد، تلویزیون‌های ال سی دی lcd و ال ای دی led و تلویزیون‌های اولد oled. شناخت این فناوری‌ها و تکنولوژی‌های به‌کاررفته در آنها، باعث می‌شود تا هنگام خرید درست‌تر تصمیم بگیرید.

تلویزیون ال سی دی LCD و ال ای دی LED

LCD کوتاه شده عبارت Liquid Cristal Display است، که به آن نمایشگر کریستال مایع نیز می‌گویند. در رابطه با ساز و کار این نوع پنل کافی است بدانید که کریستال مایع  مهم‌ترین بخش این نوع پنل بوده. چرا که با عبور جریان الکتریکی از میان این مایع، کریستال‌ها تغییر فرم خواهند داد. تغییر فرم کریستال اجازه و امکان عبور نور را می‌دهند. اما این نور از کجا تامین می‌شود! نور پس زمینه تلویزیون‌های ال سی دی توسط لامپ‌های فلورسنت ایجاد می‌شود. لامپ‌های فلورسنتی در واقع نور کافی برای تابیدن بر روی کریستال‌های مایع را فراهم می‌کنند، که بعد از عبور جریان الکتریکی و تغییر فرم کریستال، در صورت امکان نور از کریستال عبور خواهد کرد و تصویر تشکیل خواهد شد.

کریستال‌های مایع توسط الکتریسیته فعال‌شده و می‌چرخند و سپس امکان عبور‌دادن نور از زاویه‌ای خاص را فراهم خواهند کرد. در نتیجه این عبور نور رنگ‌های خاص و متفاوتی تشکیل می‌شوند. جالب است بدانید که زاویه عبور نور که وابسته به زاویه چرخش کریستال‌های مایع بود، در بوجود آوردن رنگ‌های خاص متناسب با هر پیکسل نقش اصلی دارند. همچنین این نوع تلویزیون‌ها برای نمایش‌دادن رنگ سیاه باید مانع از عبور نور شوند و یا عبور نور را به حداقل برسانند.

در اینجاست که تفاوت اصلی میان تلویزیون ال ای دی و ال سی دی ایجاد می‌شود، چرا که تلویزیون ال ای دی LED به جای استفاده از لامپ فلورسنت برای تامین نور پس‌زمینه و تشکیل تصویر از لامپ ال ای دی LED بهره می‌برد. در واقع تلویزیون‌های ال ای دی دارای تعدادی لامپ ال ای دی هستند که در لبه پنل قرار گرفته‌اند، یا در تمام سطح پنل بصورت گسترده قرار گرفته‌اند. این نور سفیدی که از این لامپ‌ها ساطع می‌شود از فیلترهای رنگی عبور کرده و رنگ مودر نیاز برای تشکیل تصویر را به وجود می‌آورد.

بنابراین تلویزیون‌های LED و LCD تنها در نور پس زمینه با هم تفاوت دارند، اما تلویزیون‌های ال ای دی هم قیمت مناسب‌تری دارند و هم از کیفیت تصویر بالاتری پشتیبانی می‌کنند.

تلویزیون کیولد QLED با فناوری کوانتوم دات

همانطور که در توضیح تلویزیون‌های ال سی دی و ال ای دی اشاره کردیم، تلویزیون‌های وابسته به نور پس زمینه به نور پس زمینه سفید خالصی نیاز دارند و در این راستا برای ایجاد نور سفید خالص‌تر و تشکیل تصویر با کیفیت‌تر تلاش‌های فراوانی شده است. یکی از روش‌هایی که برای بهبود نور پس زمینه به کار می‌رود، فناوری کوانتوم دات است. این فناوری از ذرات نانومتری کوانتومی تشکیل شده است که بر روی لایه ال ای دی قرار گرفته است.

در واقع لایه‌ای از ذرات کوانتومی بعد از اینکه نور سفید حاصل از لامپ‌های ال ای دی را دریافت کردند، رنگ‌هایی با طول موج خاصی را انتشار می‌دهند. این فناوری باعث دقت رنگ و کنتراست تصویر خواهد شد. همچنین پنل‌های QLED از محدوده‌ی رنگ بیشتری پشتیبانی می‌کنند و باعث نمایش زنده‌تر رنگ‌ها خواهند شد. از این رو سازنده‌ها از فناوری کوانتوم دات در تشکیل تلویزیون بهره می‌برند و تلویزیون‌هایی به نام تلویزیون کیولد را تولید و روانه بازار خواهند کرد. گفتنی است که از میان تمام پنل‌های LCD، پنل‌های QLED بهترین کیفیت ممکن را ارائه می‌دهند.

راهنمای خرید تلویزیون؛ هر آنچه پیش از انتخاب تلویزیون باید بدانید

تلویزیون اولد OLED

OLED  در واقع کوتاه‌شده عبارت Organic Light-Emitting Diode بوده و به‌معنای  دیود ارگانیک گسیل‌دهنده‌ی نور است. نمایشگر اولد از لایه‌ای از مواد ارگانیک تشکیل‌شده که این لایه ارگانیک بین دو الکترود قرار گرفته‌است. این نوع پنل وابسته به نور پس‌زمینه نبوده و هر پیکسل به‌تنهایی نور و روشنایی خودش را تامین خواهد کرد. عدم نیاز به نور پس زمینه، زمینه باریک‌شدن تلویزیون‌های اولد را فراهم آورده‌است، تا جایی که باریک‌ترین تلویزیون‌ها به این سری تعلق دارند.

در سایر تلویزیون‌های ال ای دی نور صفحه در پس زمینه تولید می‌شد، این نور از کریستال‌های مایع و فیلترهای رنگی عبور می‌کرد و پیکسل‌های رنگی را ایجاد می‌کرد. در این نوع از تلویزیون‌ها منبع نور پس زمینه، نوع تلویزیون را مشخص می‌کرد. مثلاً تلویزیونی با نور پس زمینه ال ای دی، تلویزیون ال ای دی شناخته می‌شد و تلویزیون با نور پس زمینه لامپ فلورسنت، تلویزیون ال سی دی و تلویزیونی با لایه‌ای از ذرات کوانتومی تلویزیون کیولد. تلویزیون اولد نیز که نور پس زمینه ندارند و از لایه‌‌ای از مواد ارگانیک تشکیل می‌شوند به تلویزیون‌های اولد معروف هستند. که کیفیت تصویر و دقت رنگ و کنتراست شگفت‌انگیری ارائه می‌دهند. گفتنی است که تلویزیون‌های اولد قیمت بالاتری نسبت به سایر تلویزیون‌ها دارند.

راهنمای خرید تلویزیون؛ هر آنچه پیش از انتخاب تلویزیون باید بدانید
شاید برایتان سوال باشد که تلویزیون چند اینچ بخریم؟

رزولوشن و کیفیت تصویر تلویزیون

یکی دیگر از مواردی که بعد از نوع پنل اهمیت دارد، رزولوشن و کیفیت تصویر است. در واقع این مولفه تاثیرگذار به چند دسته تقسیم می‌شود و کیفیت تصویر شامل انواع کیفیت تصویر HD، کیفیت تصویر فول اچ دی، کیفیت تصویر فورکی و کیفیت تصویر 8K  می‌شود. در حال حاضر بالاترین کیفیت تصویری که در تلویزیون‌های بالارده پشتیبانی می‌شود، کیفیت تصویر 8K است. رزولوشن در واقع به شمار و تعداد نقاط تشکیل‌دهنده تصویر بر روی نمایشگر گفته می‌شود. پیکسل کوچکترین واحد و جز ساختاری تصویر است و از نقاط ریزی تشکیل می‌شود. در واقع تعداد این پیکسل‌ها کیفیت تصویر تلویزیون را تعیین خواهند کرد، تلویزیون‌های 720P دارای یک میلیون پیکسل و تلویزیون‌های 4K دارای 8 میلیون پیکسل هستند.

رزولوشن 4K

بالاترین کیفیت تصویر معمول در حال حاضر رزولوشن 4K یا اولترا اچ دی است. در این مورد لازم است بدانید که تلویزیون‌های 4K و تلویزیون‌های اولترا اچ دی ULTRA HD و UHD همگی از یک نوع کیفیت تصویر بهره می‌برند و آن هم 4K است. در واقع هر تلویزیونی با این عناوین خبر از تصاویری با وضوح و تفکیک پذیری 2160×3840 پیکسل می‌دهد.

این نوع تلویزیون‌ها به‌سبب برخورداری از رزولوشن و کیفیت تصویر بالاتر توانایی نمایش‌دادن جزئیات بالاتری نسبت به رزولوشن‌های پایین‌تر از خود را دارند. نمایشگر‌های فورکی قابلیت نمایش‌دادن تصاویر شفاف‌تر و با کیفیت‌تر را دارند.

با اینکه تلویزیون‌های 8K وارد بازار شده‌اند، اما کیفیت فورکی کافی به‌نظر می‌رسد چرا که حتی اگر تلویزیون 8K هم بخرید، باز هم فایده‌ای ندارد و شما نمی‌توانید کیفیت تصویر و رزولوشن واقعی 8K را مشاهده نمایید، چرا که هنوز این کیفیت در محتوای تولید‌شده در دسترس نیست. حالا سازنده‌ها برای حل مشکل عدم در دسترس بودن محتوای 8K از قابلیتی به نام upscale خبر می‌دهند که قادر است محتوای تصویری با کیفیت پایین‌تر  از 8K را ارتقا‌داده و با کیفیت بالاتر پخش نماید. اما باز هم پیداکردن محتوای 8K حقیقی مشکل است.

رزولوشن فول اچ دی FULL HD

تلویزیون‌های فول اچ دی FULL HD در واقع تلویزیون‌هایی با کیفیتی مناسب هستند که شاید نیاز بسیاری از کاربران را رفع نمایند. این کیفیت تصویر دارای رزولوشن 1080×1920 پیکسل است و برای تشکیل تصویر از دو میلیون پیکسل بهره می‌برد. تلویزیون‌های فول اچ دی قیمت پایین‌تری نسبت به تلویزیون‌های فورکی داشته و  معمولاً در تلویزیون‌های ال ای دی و ال سی دی مشاهده می‌شود.

قابلیت HDR

HDR مخفف High Dynamic Range بوده  و به معنای محدوده دینامیکی گسترده است. این فناوری  کنتراست میان رنگ‌های سیاه و سفید و محدوده دینامیکی را افزایش می‌دهد. به این صورت که رنگ‌های سفید تصویر را روشن‌تر و رنگ‌های سیاه را تیره‌تر نمایش خواهد داد، البته قابلیت HDR تنها به رنگ‌های سفید و سیاه محدود نمی‌شود بلکه باعث افزایش غنای سایر رنگ‌های دیگر نیز خواهد شد. بنابراین تلویزیون‌های HDR قادر خواهند بود که جزئیات بسیار بیشتری از تصویر را در سایه‌ها و بخش‌های روشن تصویر نمایش دهند. این کار باعث خواهد شد تصاویر جذاب‌تر و غنی‌تر به نظر برسد. یکی دیگر از مزایای تلویزیون‌های HDR پشتیبانی از رنگ‌های وسیع‌تر و روشنایی حداکثر است.

این قابلیت دارای فرمت‌های متنوعی است که شامل فرمت HDR10 ، +HDR10، Dolby Vision و HLG و… می‌شود. فرمت HDR10 استانداردی است که در طی آن داده بصورت ثابت ارسال می‌شود. این داده‌ها شامل اطلاعات رمزگذاری شده برای کالیبراسیون رنگ مورد نظر است. فرمت HDR10 از رنگ 10 بیتی پشتیبانی کرده و دارای حداکثر سطح روشنایی 1000 نیت است.

راهنمای خرید تلویزیون؛ هر آنچه پیش از انتخاب تلویزیون باید بدانید

فرمت +HDR10 به صورت پویا و زنده  فراداده را تجزیه و تحلیل می‌کند. به این صورت که سطح روشنایی و رنگ را فریم به فریم کنترل خواهد کرد. این پویایی باعث بوجود‌آوردن تصاویری واقعی خواهد شد. همچنین این فرمت از سطح روشنایی 4000 نیت پشتیبانی می‌کند. استاندارد دالبی ویژن نیز از فراداده پویا و زنده بهره می‌برد و فریم به فریم را به صورت جداگانه از نظر رنگ و روشنایی بررسی خواهد کرد. این استاندارد از عمق رنگ 12 بیتی پشتیبانی کرده  و قادر است 10 برابر بیشتر از فرمت HDR10  نور تولید کند.

تطبیق تکنولوژی تلویزیون با محیط تماشا و عادات شما اهمیت زیادی دارد. از آنجایی که نمایشگرهای LCD (از جمله QLED) از نور پس‌زمینه‌ی LED استفاده می‌کنند، می‌توانند نور بسیار بیشتری نسبت به مدل‌های اولد ارائه کنند. این موضوع به وجود مواد ارگانیک در ترکیب نمایشگرهای اولد برمی‌گردد که روشنایی آن‌ها به دلیل تولید گرما محدود است.

نرخ رفرش ریت

رفرش ریت در واقع به سرعت جایگزینی فریم‌های قدیمی با فریم‌های جدید در یک ثانیه اشاره دارد. در واقع رفرش ریت فرکانسی است که نمایشگر قادر خواهد بود تصویر را به روز رسانی کند. رفرش ریت بر حسب میلی ثانیه محاسبه می‌شود. هر چه نرخ نوسازی تصویر بالاتر باشد، تصاویر سریع‌تر بر روی نمایشگر نمایش داده خواهندشد و تصاویر و فریم جدید جایگزین فریم قدیمی می‌شود. نرخ رفرش‌ریت در هنگام نمایش تصاویر متحرک و سریع اهمیت بسیاری می‌یابد، چرا که هر چه محتوای پخش‌شده سریع‌تر باشد، به نرخ رفرش‌ریت بالاتری نیاز خواهد بود تا تصویر با کیفیت‌تر و شفاف‌تر پخش شود.

تصور کنید به هنگام نمایش فیلم‌های اکشن و مسابقات ورزشی مهیج، تصویر و فریم قبلی هنوز بر روی نمایشگر تلویزیون است  که فریم جدید ظاهر می‌شود. این کندی در حرکت فریم باعث تاری تصویر خواهد شد. در واقع از ویژگی‌های یک تلویزیون با قدرت نمایش جزئیات بیشتر، توجه به نرخ رفرش ریت آن است. میزان نرخ رفرش ریت مناسب، استفاده از پردازنده قدرتمند و پردازنده گرافیکی سریع برای مشاهده بهتر صفحه  تاثیر بسزایی برای نمایش‌دادن محتویات تاثیرگذار است. همچنین از تار‌شدن تصویر جلوگیری خواهد کرد.

شاید برایتان جالب باشد که بهترین تلویزیون گیمینگ مناسب ps5 کدام است؟
راهنمای خرید تلویزیون؛ هر آنچه پیش از انتخاب تلویزیون باید بدانید

قدرت صوتی تلویزیون

تلویزیون دستگاهی است که دارای دو عنصر اصلی است، یکی تصویر و دیگری صدا. هیچ تلویزیونی نمی‌تواند تنها با اکتفا بر کیفیت تصویر، تجربه سینمایی برای کاربران ایجاد کند. بلکه باید صدا و تصویر هر دو با هم در تلویزیون لحاظ شوند. بنابراین هنگام خرید تلویزیون، حتماً به سیستم صوتی و تعداد کانال‌های صوتی و فناوری‌ها و قابلیت‌های صوتی توجه نمایید. توان صوتی بر اساس وات محاسبه می‌شود و هر چه سایز تلویزیون بزرگ‌تر باشد، به قدرت صوتی بالاتری نیاز خواهد داشت. از جمله فناوری‌های صوتی به‌کار رفته در تلویزیون‌ است که باعث ارتقای کیفیت و قدرت صدا می‌شود. هر چه تعداد کانال‌های صوتی بیشتر باشد، صدای پخش‌شده با کیفیت‌تر و همه‌جانبه‌تر شنیده می‌شود.

دالبی اتموس Dolby Atmos یکی از فناوری‌ها و قابلیت‌های صوتی است که صدایی فراگیر را در محیط پخش خواهد کرد. صدایی فراگیر که از تمام جهات پخش می‌شود و کاری می‌کند که کاربر احساس کند در صحنه فیلم حضور دارد. این قابلیت باعث می‌شود تجربه شنیداری دلنشینی را برای کاربران فراهم آورد. قابلیت دالبی دیجیتال یکی از فرمت‌های صوتی فشرده‌سازی صداست، این فرمت صوتی تا 6 کانال صوتی را پشتیبانی می‌کند. DTS Virtual یکی دیگر از فرمت‌های پردازش صدا است، که باعث ایجاد صدای سه‌بعدی می‌شود.

راهنمای خرید تلویزیون؛ هر آنچه پیش از انتخاب تلویزیون باید بدانید

رابط کاربری و تلویزیون هوشمند

این روزها بسیاری از تلویزیون‌ها هوشمند هستند  و تلویزیون معمولی کمتر در بازار یافت می‌شود. تلویزیون‌های هوشمند قابلیت اتصال به اینترنت را دارند  و از رابط کاربری با امکانات و قابلیت‌های هوشمند متنوع بهره می‌برند. در واقع تلویزیون‌های هوشمند مبتنی بر سیستم عامل هستند و بر اساس سیستم عاملی که دارند از امکانات و قابلیت‌های خاصی پشتیبانی می‌کنند. معمولاً هر برند از سیستم عامل اختصاصی و ویژه‌ای در تلویزیون‌های هوشمند استفاده می‌کند! تلویزیون‌های هوشمند ال جی دارای سیستم عامل وب او اس WEBOS هستند و امکانات و قابلیت‌های هوشمند متعددی دارند. تلویزیون‌های هوشمند سامسونگ دارای سیستم عامل تایزن TIZEN بوده و تلویزیون‌های هوشمند نیز عمدتاً مبتنی بر سیستم عام آندروید هستند.

ورودی HDMI

پورت HDMI یکی از ورودی‌های مهم و تاثیرگذار تلویزیون است و رایج‌ترین روش برای اتصال تلویزیون به دستگاه‌های صوتی و تصویری و کنسول بازی و… است. انواع دستگاه پخش کننده مانند بلوری و دی وی دی و… با کمک این ورودی به راحتی به تلویزیون وصل خواهند شد. پورت‌های HDMI نسخه‌ها و ورژن‌های مختلفی دارند که جدیدترین و پیشرفته‌ترین آن HDMI2.1 است، که به انواع کنسول بازی PS5 نیز وصل خواهد شد. هنگام خرید تلویزیون حتماً به تعداد پورت HDMI و نسخه آن دقت کنید. کانال برگشت صدا ARC از دیگر درگاه‌های HDMI است، که امکان برگشت صدا و پخش کردن آن از ساندبار و سیستم صوتی را فراهم می‌کند.

ورودی‌ها و خروجی‌ها

یکی دیگر از پورت‌های به‌کار رفته در تلویزیون خروجی صوتی دیجیتال است، این خروجی صوتی برای اتصال تلویزیون به انواع سیستم صوتی مجزا استفاده می‌شود. پورت LAN از دیگر پورت‌هایی است که در برخی از تلویزیون‌ها تعبیه می‌شود. این پورت برای اتصال به اینترنت به کار می‌رود. البته هر چند تلویزیون‌های هوشممد وای فای داخلی دارند و به صورت بی سیم به اینترنت وصل می‌شوند اما برای اتصال سیمی تلویزیون از پورت LAN می‌توان استفاده نمود. پورت USB نیز از دیگر پورت‌ها و ارتباطات تلویزیون است، در واقع این پورت اتصال انواع فلش مموری و هارد به تلویزیون را ممکن خواهد کرد. بنابراین هنگام خرید تلویزیون حتماً به ورودی و خروجی‌های تلویزیون توجه کنید. ورودی آنتن یا RF، گیرنده دیجیتال و دیگر اتصالات کارایی تلویزیون را افزایش خواهند داد.

از کجا تلویزیون ارزان قیمت بخریم؟

شهر مرزی بانه بدلیل ورود مستقیم تلویزیون دارای مناسب ترین قیمت ها است. برای خرید تلویزیون از بانه می‌توانید به سایت تخصصی kalavitrin.com مراجعه کنید.

  1. نجم‌الدین محمدی

    نجم‌الدین محمدی

    در این مقاله به راهنمایی کامل خرید تلویزیون پرداخته‌ایم. چنانچه باز هم سوالی داشتید از ما بپرسید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *