معایب سرخ کن بدون روغن

۸ ماه پیش ۵ دقیقه ۱ دیدگاه ۱۰۷۵ بازدید

سرخ کن هواپز بدون روغن یکی از لوازم خانگی و آشپزی محبوب سال اخیر است. دلیل ترندی و محبوبیت این دستگاه بخاطر تحویل وعده‌ی غذایی سالم‌تر و رژیمی  با روغن کمتر است. که با توجه به نرخ امروزه روغن، دور از منطق نیست. اما همانند هر دستگاه دیگر علاوه‌بر مزایای بیشمار، معایبی نیز دارد. در این مقاله از فانیپتو به معایب سرخ کن بدون روغن خواهیم پرداخت.

معایب سرخ کن بدون روغن | disadvantages-of-airfryer

آیا سرخ کن بدون روغن بده؟!

با سرخ کن ایرفرایر، هوا، روغن است. به‌عبارتی‌دیگر این سرخ کن بدون روغن و تنها با دما و هواپز نمودن، وعده غذایی را آماده می‌نمایند. مزایا و محبوبیت سرخ کن یا ایرفرایر بدون روغن یکی از موضوعات وایرال در فضای مجازی و آشپزخانه‌های ما شده‌است. برشته‌کردن، هواپز‌نمودن، پخت نان و شیرینی، گریل، خشک‌کردن، گرم‌کردن، یخ‌زدایی و… از عملکردهای بی‌نظیر این دستگاه هستند. اما از طرف دیگر شایعاتی در باب مضررات و معایب این دستگاه شنیده می‌شود. در ادامه با ما همراه باشید تا به بررسی هر کدام از این معایب بپردازیم.

طعم و مزه متفاوت

بر طبق تجارت دارندگان دستگاه ایرفرایر، غذاهای آماده شده با سرخ‌کن طعم و مزه‌ی جدید و متفاوتی دارند. دلیل این امر نیز مشخص است، زیرا غذاهای بدون روغن را برای ما می‌پزد. گرچه با آغشته‌کردن یا اسپری نمودن مقدار کمی روغن به مواد اولیه غذا، این ضعف برطرف خواهد شد. اما باز این دستگاه برای انواع مواد‌غذایی دیگری که در فر آماده میشد، مناسب نیست. تخم مرغ، پنیر، ذرت بو داده، کلوچه، اسفناج تنها نمونه‌هایی از غذاهایی هستند که طبق تجربه من کیفیت خوبی ندارند.

خشکی غذا

در‌حالی‌که غذای بدون روغن و هواپز در ارائه یک وعده‌ی سالم‌تر، مناسب است. اما اگر مراقب نباشید، و غذا را از قبل مرینیت نکرده باشید و در اواسط پخت به ان سر نزنید، ممکن است خشک شود. اگر با این قضیه مشکل دارید بنابراین شما از اون آشپزهایی هستید که باید قبل روشن نمودن دستگاه، مواد اولیه را به مقداری روغن ( 1 ق غ ) آغشته نمائید.

زمان پخت بیشتر

سرعت پخت سرخ‌کن‌ها یکی دیگر از نقاط ضعف و معایب سرخ کن است. به این دلیل که زمان‌بندی درست هر مواد می‌تواند دشوار باشد. این یک مشکل خاص در اوایل زمانی است که افراد در استفاده از هواپز تجربه ندارند. همچنین تنظیم نمودن ایرفرایر با دمای بالا به این معنی است که اگر مراقب نباشیدبا تنظیم زمان طولانی، ممکن است غذا بسوزد. که این مشکل حتی در سایر دستگاه‌های سرخ‌کردن قدیمی مانند تابه، فر و… نیز وجود دارد و آشپز باید حواسش به مواد غذایی داخل آن باشد تا نسوزد.

معایب سرخ کن و سوختن غذا | Food burning in the air fryer

آزاد شدن ترکیبات مضر از مواد سرخ کردنی

هنگامی که غذا در سرخ کن بدون روغن سرخ می شود، تحت فرآیندی به نام واکنش میلارد قرار می گیرد. این واکنش زمانی رخ می دهد که اسیدهای آمینه و قندهای کاهنده با هم گرم می شوند و در نتیجه غذا قهوه‌ای و ترد می‌شود. در حالی که این واکنش مسئول طعم و بافت لذیذ غذاهای سرخ‌شده است، اما ترکیبات مضری نیز تولید می‌کند.

یکی از ترکیباتی که در طی واکنش میلارد تولید می‌شود، آکریل آمید است. آکریل آمید یک ماده سرطان زاست که با افزایش خطر ابتلا به سرطان مرتبط است. آکریل آمید زمانی تشکیل می‌شود که غذا تا دمای بالاتر از 250 درجه فارنهایت گرم شود. گرچه سرخ کن بدون روغن دمای بالای 200 درجه فارنهایت ندارد، اما باید در انتخاب مواد غذایی و روش پخت و عملکرد آن مواظب باشیم.

پاکسازی دستگاه

سبد اصلی که مواد غذایی برای پخت در آن قرار‌داده می‌شود، قابل شستشو در ماشین ظرفشویی است. اما طبیعتا همانند تابه، همه اجزای سرخ کن قابل شستشو در ماشین ظرفشویی نیستند. برخی از قطعات باید با دست تمیز شوند.

قیمت دستگاه یکی دیگر از معایب سرخ کن

گرچه این دستگاه همانند یک کدبانوی خوب در اشپزخانه زحمت می‌کشد، اما قیمت و هزینه‌ی آن برای برخی کاربران زیاد است. اما به نظر برخی دیگر در مقایسه با تابه یا اجاق سنتی که ریخت و پاش زیادی دارند و همچنین مقادیر زیادی روغن لازم دارند، معقول است.

اشغال فضا بر روی کابینت

ظاهر زیبا و مدرن دیجیتال این هواپز بسیار جذاب و محبوب است. اما نباید این نکته را فراموش کنیم که مجبور می‌شویم فضای مخصوصی را روی کانتر کابینت یا داخل کابینت برای آن در نظر بگیریم. که این اشغال فضا در آشپزخانه‌های کوچک، یکم دست و پا گیر است.

اشغال فضا در اشپزخانه یکی دیگر از معایب سرخ کن | Taking-up-space-in-the-kitchen-with-an-airfryer

ظرفیت سبد محدود

اگر خانواده پر‌جمعیتی دارید، سرخکن کم ظرفیت پیشنهاد داده نمی‌شود. گرچه این سرخ کن ها در انواع ظرفیت 4-7 لیتر و دو قلو نیز  ارائه می‌شوند، اما برای یک خانواده پر جمعیت یا بالاتر از 7 نفر پیشنهاد نمی‌شود. زیرا نیاز است تا غذا را در دو مرتبه آماده نمائید. برای انتخاب بهترین ظرفیت سرخ کن بدون روغن فیلیپس این صفحه را دنبال نمائید.

سروصدای دستگاه

نحوه کار و کارکرد این دستگاه با هوا و فن است. چرخش فن و هوا دستگاه کمی صدا ایجاد می‌نماید. بنابراین در اوایل استفاده از این دستگاه، ممکن است مجبور شوید هنگام کار در آشپزخانه، یک موزیک پلی نمائید.

طول کابل کوتاه یکی دیگر از معایب سرخ کن

این دستگاه نیز همانند سایر وسایل الکترونیکی دارای کابل کوتاه است. بنابراین باید حتما فضایی نزدیک یک پریز را برای آن در نظر بگیرید. یا در هنگام پخت و پز به نزدیک پریز منتقل کنید.

در نهایت؛

تصمیم با کاربران است که با ترازو به محاسبه و تعادل مزایا و معایب این سرخ کن ها بپردازند. تجربه شما از استفاده این دستگاه هم برای ما و هم کسانی‌که هنوز نخریده‌‌اند بسیار ارزشمند است. بنابراین تجارب خود را از ما دریغ ننمائید.

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *